Skip to main content

De juiste baan op de verkeerde plek, wat nu?

08 jul 2014

De juiste baan op de verkeerde plek, wat nu?

Ken je dat? Je vindt je baan heel leuk, maar toch ben je iedere avond moe? Je duikt het liefst vroeg je bed in omdat je weet dat morgen weer zo’n dag is. En je vraagt je iedere dag af hoe dat nou komt? Wij hebben dat in het verleden wel gehad en ontdekten toen dat we de juiste baan op de verkeerde plek hadden. Gewoon niet de juiste werkomgeving.

Met energie aan de slag
Mensen kunnen pas stralen en helemaal werken vanuit hun kracht, als ze op de goede plek zitten. Dan worden ze niet afgeleid door onzekerheid en angst. Ze hebben geen last van de verborgen agenda van anderen. Nee, dan hebben ze vleugels en vliegen ze van creativiteit, humor, effectiviteit en bereiken ze de beste resultaten. Ze worden gezien en gehoord. En belangrijker nog: ze zijn gelukkig.

Ga maar eens na voor jezelf of je momenten kent waarop je het leukste van jezelf laat zien in je werk? Ben je dan gespannen en onzeker, of voel je je dan juist heel lekker en ben je ontwapenend en open? Waarschijnlijk dat laatste. En wat je vaak ziet is dat je in zo’n ‘state of being’ ineens ook respect afdwingt. Je bent meer in contact met je omgeving. Je krijgt mensen zonder moeite overtuigd van jouw ideeën, je bent makkelijker in staat flexibel om te buigen als een ander een nóg beter idee heeft, oftewel: je vergeet jezelf gemakkelijker. En bovendien ben je ’s avonds als je thuiskomt niet eens moe! Zou je je niet altijd zo willen voelen na een dag werken? Iedere dag?

Vergeet je zelf
Voor ons gaat dit over authenticiteit. Kun je authentiek zijn op je werk? Authenticiteit is voor ons hetzelfde als ‘jezelf vergeten’. De leukste mensen zijn de mensen die even volledig ergens in op gaan zonder zich bewust te zijn van zichzelf. Kijk naar kinderen. Onze peuters gaan regelmatig in het openbaar spontaan dansen als ze muziek horen uit de speakers van het winkelcentrum. Of ze rennen ineens samen door de kamer in blote billen met regenlaarsjes. Gierend van de lach. Dan komt hun echtheid naar boven. Dan zijn ze authentiek. Dan vergeten zij zichzelf.

Daarvoor is het belangrijk dat je je prettig voelt in je omgeving. Hoe kom je erachter wat voor omgeving dat moet zijn? Wanneer zit je op je plek? Want wil jij dat niet ook: precies die omgeving en randvoorwaarden die helemaal passen bij jouw persoonlijkheid?

Iemand goed bemiddelen betekent voor ons daarom ook: op zoek gaan naar iemands authenticiteit. Hopen dat iemand zichzelf even vergeet en daarmee zichzelf ontwapent. Bij ons aan tafel ontstaan die momenten gek genoeg bijna altijd. Dan ontdekken we wat iemands wensen echt zijn. Iemand gaat op in het moment en vergeet even zijn facade. Er ontstaat openheid, iemand ontspant. Zo ontdekken wij keer op keer de perfecte match: tijdens echt contact aan tafel. En dan zien we iemand zoals die echt is en kunnen we moeiteloos inschatten wat de perfecte omgeving is voor iemand. En dan iedere dag ‘dansen, in blote billen met regelaarsjes’. Dat wil toch iedereen!

Klankbord nodig?