Skip to main content

Herken of erken je het taboe op stress?

11 nov 2014

Herken of erken je het taboe op stress?

Stress. Er kleeft iets negatiefs aan dit woord en het onderwerp is niet altijd bespreekbaar. Wij hebben zelf en van dichtbij een burn-out meegemaakt. Dit gun je niemand. Met deze blog hopen we dat je de aankomende tijd net wat anders naar jezelf en naar je directe collega’s kijkt, met als doel om een ‘overdosis aan stress’ op alle fronten te voorkomen.

De cijfers liegen er niet om: één op de drie verzuimgevallen wordt door werkstress veroorzaakt. En toch is het onderwerp bij veel bedrijven nog steeds een taboe. Terecht dat Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het initiatief heeft genomen voor de campagne “herken de druppel”. En jaarlijks wordt er zelfs een “Week van de werkstress” georganiseerd. Je kunt je afvragen of een landelijke campagne veel doet aan de oorzaak van werkstress. In ieder geval is er aandacht voor. Dat is al iets.

Herkennen of erkennen?
Wanneer ben je nu overspannen, of heb je een burn-out? Wat is gezonde stress en hoe herken je de signalen dat het niet goed met je gaat? Weet jij te benoemen hoe je bent als je onder grote druk staat? En wat zien collega’s dan van je? En thuis, of je vrienden?

Onze ervaring leert dat af en toe onder flinke tijdsdruk werken helemaal niet erg hoeft te zijn. Integendeel. Het maakt je ook scherp en het is heerlijk om in een bepaalde flow te zitten. Overwerken doen we graag, mits er vanuit een positieve grondhouding gewerkt wordt. En we gunnen onszelf en elkaar inmiddels ook momenten om in een lagere versnelling tot rust te komen.

En dat is volgens ons de grootste uitdaging voor iemand die teveel druk en stress ervaart: dit erkennen en dit durven delen met je omgeving. Je bent misschien bang voor een oordeel van anderen of aannames dat je je werk/leven niet op orde hebt. Wij vinden het juist heel krachtig als mensen hun grenzen aangeven. Weg met dat taboe op stress!

We hopen dat je goed voor jezelf blijft zorgen.

Lees meer over coaching