Skip to main content

Tussentijdse evaluatie van jouw jaar!

12 jul 2016

Tussentijdse evaluatie van jouw jaar!

Het is begin juli, een half jaar terug zat je te toosten tijdens Oud & Nieuw. Plannen te maken voor 2016 misschien. Nu het jaar zo net over de helft is en er in de zomervakantie vaak een moment van bezinning ontstaat, staan wij graag even stil bij deze periode in het jaar.

Even in de achteruit-stand
Werk speelt een grote rol in je leven, althans bij de meesten wel. Ook bij ons. Vol overgave besteed je tijd aan anderen, projecten en stel je steeds je doelen bij. En let op, ook als je solliciteert zonder een baan zul je momenteel ervaren dat de weken voorbij vliegen. En dat je daar ook echt moe van wordt. Wij stellen wel eens vast dat solliciteren zelfs pittiger is dan functioneren in een baan. Niets doen, hoe voelt dat eigenlijk ook alweer… Lang leve de vakantie. Wij hebben dit jaar gekozen voor een vakantie zonder al teveel activiteiten. Echte ontspanning, zonder inspanning. Even in de achteruit-stand. Zalig.

Mijmer-momenten
En dan heb je dus tijd over. Tijd om eens écht na te denken, om je eigen jaar tot zover te overdenken. Hoe gaat het privé, welke momenten hebben indruk gemaakt? En wat ligt er nog in het verschiet? Denk je veel aan je werk? Haal je genoeg uit je huidige rol, of zit er misschien nog meer uitdaging in waar je mee aan de slag kan? Of misschien ben je momenteel op zoek naar de juiste job en valt dat niet mee. Hoe blijf je met voldoende energie, plezier en vertrouwen dan stappen maken?

Laat je gedachten de vrije loop
In een periode van bezinning is het fijn om stil te staan bij allerlei vragen die door je hoofd gaan. Wat wil je nu echt? We mijmeren nog even verder. Ken je mensen om je heen die met lef een beslissing hebben genomen om hun leven een andere wending te geven? En wat valt je daarbij op? Wij spreken ze met regelmaat en de kracht en het plezier die deze personen uitstralen verrast ons altijd. Dat zet onszelf ook weer aan het denken. We zijn er best trots op dat anderen ons bevestigen met hoeveel passie ze ons aan het werk zien bij women-at-work. Dierbaren, maar ook veel zakelijke contacten spreken dit aan ons uit. Dat lukt alleen als je er met de volle 100% voor kunt gaan. En dat stralen wij dus uit. Wat een compliment.

Proost
Rest ons nog om jou als lezer te vragen om een fles bubbels koud te leggen en deze ergens in de zomermaand juli open te trekken. Om jouw tussenstand van het jaar 2016 te beklinken.

Fijne zomer!

Niet zo lekker op weg dit jaar en zou je wel een inspirerend gesprek kunnen gebruiken?

Lees meer over loopbaancoaching