Skip to main content

Werk gelukkig, met plezier!

10 mei 2016

Werk gelukkig, met plezier!

Gelukkig zijn. Het is een groot goed. Het is een trend. Via diverse social media delen we onze geluksmomenten met de wereld om ons heen. Zo posten we de mooiste vakantiekiekjes met overweldigende witte stranden. De momenten waar we trots op zijn. Van de behaalde diploma’s tot aan de eerste stapjes van de kinderen. Ook delen we onze gekke momenten. De kroeg in met vrienden of verkleed tijdens de Carnaval. Oké, soms meer lachwekkend voor de ander dan voor onszelf. Maar altijd leuk om op terug te kijken. Geluk staat inmiddels hoog op ons verlanglijstje. Waar het principe ‘alles kan als je er maar echt voor gaat’ geldt. Ook op het gebied van werk lijkt geluk een trending topic. Werken voor een organisatie waar we trots op zijn. In een vrije rol. Samen met prettige collega’s. Maar wie of wat zorgt ervoor dat jij als professional inhoudelijk echt ‘werkgelukkig’ bent?

Werkgeluk is een mindset
Werkgeluk is geen vanzelfsprekendheid. Het komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het vraagt om een bepaalde mindset. Dat een baan altijd alleen maar leuk zou zijn, is een utopie. Uiteraard zijn er werkzaamheden die je niet altijd met even veel plezier uitvoert. Ook zijn er de ‘baaldagen’. Dat het gewoon even niet wil lukken. Gelukkig zijn er vast genoeg momenten waar jij wél energie van krijgt. Vind je het lastig deze zo op te noemen? Houd dan eens een week bij waar jij energie van krijgt of wat jou juist energie kost. Dit kan een mooi overzicht én inzicht opleveren.

#happywork, onze tips:
– Regie. Hét toverwoord. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw geluk. Vooral als het gaat om werk. Niemand anders kan hiervoor zorgen. Pak regie over de indeling van jouw rol. Wat vind je leuk om te doen? Waar krijg jij energie van? Waar ben je echt goed in? Trek de taken die hierop aansluiten meer naar je toe.
– Bewustwording. Wees trots op behaalde resultaten. Hoe klein of groot dan ook. Ben je bewust van de rol die je inneemt binnen een team of organisatie. En wees trots!
Complimenten. Hoe leuk is het om een inhoudelijk compliment te ontvangen van een klant of collega. Draai het eens om en maak zelf een compliment. Zie wat dit met je doet.
Aandacht. Aandacht maakt alles mooier. Gun jezelf aandacht. Vraag eens aan collega’s hoe zij jou zien als professional. Dit kan je verrassende inzichten geven.
– Meten is weten. Niet in dit geval. Stop, en vergelijk je niet met anderen. Daar schiet je helemaal niets mee op. Iedereen heeft zo zijn eigen plussen en minnen. Jouw grootste concurrent, ben je vaak zelf.

Het gaat ons om jou
Bij women-at-work houden we ons dagelijks bezig met het thema werk en capaciteit. Zo zijn we in contact met diverse professionals (m/v), teams, HR-managers, recruiters en directies. We inspireren, adviseren en verbinden. Wat wij daarbij echt belangrijk vinden is het werkplezier. Wanneer zit een professional echt in zijn kracht. Wanneer is iemand ‘werkgelukkig’? In dat geval klopt de gehele context. De échte match gaat dan ook verder dan een gelikt cv dat aansluit op een vacaturetekst. Waarvan gaat iemand echt stralen? Wanneer zien wij die poppetjes in de ogen? Wij gunnen iemand werkgeluk.

Lees meer over onze werkwijze