Skip to main content

samenwerken bij recruitment

Organisaties zijn welkom om de werving & selectie van een vacature in z’n geheel uit te besteden aan women-at-work. Maar werf je als organisatie graag vanuit je eigen werkgeversmerk? En ontbreekt het aan tijd of expertise om álle stappen in het recruitment proces zelf goed op te volgen? Samenwerken kan ook!

Zo kan een organisatie bijvoorbeeld tijdens de werving via eigen kanalen en uitingen, kandidaten doorverwijzen naar women-at-work voor de verdere selectie. Of ik kan aan het eind bijstappen met ‘second opinion’ sollicitatiegesprekken. Bijvoorbeeld als er getwijfeld wordt tussen twee goede kandidaten. Samenwerken bij recruitment is maatwerk, waarbij ik start met een scan van de huidige situatie en behoeftes.

vanuit inhoud

De kracht van women-at-work als ondersteuning voor een HR-adviseur of recruiter zit hem in het verbinden vanuit inhoud, met aandacht voor het verhaal achter de vacaturetekst. Dat is mijn filosofie. De juiste match bij een vaste baan vraagt aandacht. Ook als wij samenwerken bij recruitment zal ik altijd vragen stellen over de missie, visie en cultuur van een organisatie, de huidige sterktes en zwaktes van het team, de eventuele ‘opdracht onder water’. Alleen zo kom je tot een duurzame match.

  bel ons even op 030 – 76 00 538